16 Aralık 2015 Çarşamba

Yeni Yıl Hediyesi



Bu sene çok az kitap okudum ama okuduklarım içinde çok iyiler vardı. Otomatik Portakal, Sözde Terörist, Kadının Adı Yok, Sineklerin Tanrısı, Saatleri Ayarlama Enstitüsü... içlerinden en iyisini seçmek zor ama benim en çok etkilendiğim Sözde Terörist oldu. En beğenmediğim kitap ise yorumlamam için gönderilmişti, o yüzden adını söyleyemiyorum :)

Sizin bu yıl okuduklarınız içinden en sevdiğiniz, herkes okumalı dediğiniz veya en çok etkilendiğiniz kitap hangisi oldu? Peki ya boşa okudum dediğiniz en kötüsü?

2016 okuma listeleri hazırlanırken bu soruların cevaplarını bilmek eğlenceli ve faydalı olabilir. Üstelik yorumunuza e-posta adresinizi de eklerseniz aşağıdaki her telden 3 güzel kitaptan oluşan hediyeyi kazanabilirsiniz. Bir de sürpriz kitap var :)

Kitap Notları gururla sunar:

Düşman Yaratmak - Umberto Eco

Düşman Yaratmak, “rastgele yazılar”dan oluşan bir kitap. Ama, yazarın 20. yüzyılın en önemli düşünce adamlarından Umberto Eco olduğunu düşününce, bu yazıların öylesine seçilmiş konularda rastgele yazılmış yazılar olmadıkları belli.


Kitabın adının kaynağı olan “Düşmanı İnşa Etmek” yazısı, New York’ta Pakistanlı bir taksi şoförünün Eco’ya sorduğu, “İtalyanların düşmanları kimler?” sorusuyla başlıyor. Böylece ülkelerin “dış düşman”lardan çok “iç düşman”larla uğraştığı ve bir düşmanın olmaması durumunda bu düşmanın “inşa edildiği, yaratıldığı” sonucuna varan yazar, bu inşa sürecini Cicero’dan Sartre’a çeşitli metinler aracılığıyla örnekliyor.
Öteki yazılar da, kutsal kavramından hazine arayışına, ıssız adalardan ateşin kültür tarihine, “Soğuk Güneş” ve “Oyuk Dünya” gibi hayali astronomilerden atasözleri üzerine kurulu bir Mutluluk Cumhuriyeti’ne kadar pek çok alanı kuşatan, “hem konuşanı hem de dinleyeni eğlendirmeyi amaçlayan, abartılı retorik alıştırmalar”.

Ezgili Şiirler - Yaşar Oğuz Ergun (İmzalı)
egeyle ışıldıyoruz 
sevinçle bakar göğüdenizi umut mavi
evleri giyiniyoruz beyaz 
dağları parlak kadife

Ege kumaşıdır
işlediğimiz sevgi nakışı 
hakkını verelim aşkın 
bu dağlar sarı gülüşlü

Amelia'nın Sırları - Kimberly McCreight
Kate Baron, on beş yaşındaki kızı Amelia’yla Brooklyn’de sakin bir hayat yaşıyordu. Ta ki Grace Hall Lisesi’nin bahçesinde onun cansız bedeniyle karşılaşana dek. Polis “intihar” diyor. Amelia başarılı bir öğrenci. Harika bir sporcu. Edebiyat tutkunu. Geleceğe umutla bakan bir genç kız. Kendini öldürmüş olabilir mi?
 Kate, kızının ardında bıraktığı izlerin peşine düşüyor...
Amelia’nın sırları birer birer aydınlanıyor...
Çekiliş sonucu 30 Aralık'ta Kitap Notları'nda…

Kazanan Emre Bolat oldu! Şimdi ona bir mail atıyorum. Bir hafta içinde yanıt alamazsam hal-i hazırda belirlediğim yedek talihliyle temas edeceğim. Ayrıca Alamut Kalesi'ni bir arkadaşımın tavsiyesiyle okuyup ben de çok beğenmiştim :)

11 yorum:

  1. Selamlar! Bu yıl okuduğum kitaplar içinde en sevdiğim Hakan Günday'ın Kinyas ve Kayra'sı oldu. Zekasına hayranım Günday'ın. Bu romanda da altı çizilecek cümle çok ama çok fazlaydı. Okumayan varsa tavsiye ederim. "Keşke okumasaydım" dediğim kitap olmadı hiç. 50 kitap okudum bu sene, yakında blogumda paylaşacağım.
    Hediye kitaplar için şansımı denemek isterim tabii:) Mail adresim: sezerperker@yahoo.com

    YanıtlaSil
  2. En sevmediğim kitap seninle aynı şekilde okuduğum kitaplardan biriydi. En sevdiklerim de ilk aklıma gelenler : Shantaram, Peri Gazozu, Rüzgar Gibi Geçti.

    asabibakire@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Bu yıl incecik kitaplar okumuşum ama yoğun kitaplar da okumuşum, hiçbir şey okumamışım gibi geliyor oysa. Boşuna okudum, neden okudum ki ben bunları dediğim kitaplar şunlar:
    -Kemikler Şehri - Cassandra Clare
    -Kovan - Laline Paull
    -Öteki Kraliçe - Philippa Gregory
    Çok severek okuduğum kitaplar var, Tezer Özlü'nün birkaç kitabını okudum, hepsini ayrı ayrı yazmayacağım, iyi ki okumuşum. Burroughs'un İçerdeki Kedi'sini ağlayarak okudum, çok etkilendim. Patti Smith'in M Treni çok içtendi, iyi ki okumuşum çok iyi geldi. Bozkırkurdu (Hesse) hayatımın tam da bu evresinde okumam gereken bir kitapmış, o da çok iyi geldi.

    YanıtlaSil
  4. Bu sene Alper Canıgüz'ün 4 kitabını da okudum. Özellikle Gizli Ajans çok güzeldi.
    Keşke okumasaydım dediğim kitap olmadı ama okurken sıkıldığım kitap Tezer Özlü Yaşamın Ucuna Yolculuk kitabıydı.

    btl.trn@gmail..com

    YanıtlaSil
  5. Bu sene en çok beğendiğim kitap :Tom Robbins'in Parfümün Dansı

    YanıtlaSil
  6. Bu yıl okuduğum kitaplar arasında en beğendiklerim G.G Marquez-Kırmızı Pazartesi
    Vladimir Bartol-Alamut Kalesi
    Sezai Karakoç-Dirilis Neslinin Amentüsünü

    emre.aeb@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. bu sene en çok beğendiğim kitap Saatleri Ayarlarma Enstitüsü.Şu en okuduğum kitapta çok iyi gidiyor Sahilde Kafka

    YanıtlaSil
  8. en beğendiğim kitap ; Bir psikiyatristin gizli defteri- Gary Small, Gigi Vorgan
    en beğenmediğim ise ; S*ktir et- John C. Parkin

    YanıtlaSil
  9. Merhaba 2015 yılı Brandon Sanderson'la tanıştığım yıl oldu. Bu yüzden de en beğendiğim kitaplar pek tabi Sissoylu ve Kralların Yolu oldu. En sevmediğim kitap da Derin Sularla Şeytan Arasında oldu. İnanılmaz umutlarla başlayıp inanılmaz hayal kırıklığına uğradığım bir kitaptı.
    suleuyanik35@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. En güzelini seçmem çok zor ama sanırım Çizgili Pijamalı Çocuk diyebilirim :)
    En sevmediğim ise Yazlık :/

    kontes.b@hotmail.com
    www.kontesce.com

    YanıtlaSil

Söyleyecek sözü olanlara bayılırım! :)