30 Eylül 2013 Pazartesi

Aa bu fotoğraf...



Blogcular yazılarının, fotoğraflarının hatta bloglarının tamamen kopyalanmasından çok çeker. Kitap Notları da çok "faydalanılan" bir blog; abartılmadığı sürece artık durumu kabullendim. Yalnız bu sabah Radikal'in kitap sayfasını açınca çok şaşırdım. Bir an her şey çok tanıdık geldi. Siz de bakın bakalım tanıdık gelecek mi?

İnternet aleminde oluyor böyle şeyler, ne yapalım. Zaten bu fotoğrafı kullanmayan kitap fuarı organizasyonu, internet sitesi, hatta sözümona haber ajansı kalmadı. Ama altta küçük bir kaynak belirtilseydi ne güzel olurdu demeden de geçemiyorum. :) Hele bir de gazetelerin kendi ürettikleri içeriğin orada burada kullanılmasına gösterdiği tepkiyi düşününce...

9 yorum:

  1. Geçen aydı sanırım, Ece Temelkuran "Peri Gazozu" hakkında bir yazı yazmış ve yazının üstüne de benim çekip "Kitaplık Kurdu" bloguna Peri Gazozu'nu tanıtmak için eklediğim fotoğraf konmuş. Ne bir isim, ne şurdan alıntıdır yazısı. Fena sinirlenip hemen Ece Temelkuran'a twit attım, yazı güzel ama foto bana ait keşke belirtseydiniz diye. Anında özür dileyen bir twit geldi, "gazete koymuş benim haberim yok, kaldırılmasını isteyeceğim" şeklinde. Muhtemelen doğrudur, gazeteler tüm internet alemini kişisel malları belliyorlar işte. O yüzden fotolara bir imza koymak gerekli sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmza koydum ama nafile :) Bir de gazeteler bizim ürettiğimiz içerik başka yerde kullanılmasın diye kampanya yapmıyorlar mı?!

      Sil
  2. İzinsiz çektiğiniz fotoğrafı kullanmaları yanlış. Mail atın, açın ağzınızı yumun gözünü. Kendilerine yapılmış olsa bilmem kaç bin liralık tazminat davası açarlar eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz sadece bu yazıyı twit attım ama ölü taklidiyle karşılaştım.

      Sil
  3. Inanılmaz gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine "haber ajansı" diyen bir sitede bu fotoğrafı gördüğümden beri çok da şaşırmıyorum :)

      Sil
  4. O değil, bir de siz blogunuzun adını fotoğrafa yazmışsınız onu da kesmişler:) İnternet aleminde oluyor böyle şeyler, alınsın kullanılsın ama kaynak belirtilmesi iyi olurmuş, ki bir de gazetenin sitesi, sıradan bir yer değil. Sanırım site etiketlerini fotoğrafın kesilemeyecek bir yerine koymak gerekecek..

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten diyecek bir söz bulamıyorum...

    YanıtlaSil

Söyleyecek sözü olanlara bayılırım! :)