3 Ocak 2014 Cuma

Yeni Yıl Kararları

ODTÜ Kütüphanesi'nin Yılbaşı Ağacı
Kaynak: http://bluesyemre.com
1. 2013'te de İspanyolca kitaplarımı okuyamadım. Artık biraz kendimi sıkıp okumalıyım. Yeni yılla ilgili ilk kararım Coelho'nun La Quinta Montaña (Beşinci Dağ) romanını okumak. (Elimde neden aslı Portekizce olan bir romanın İspanyolcası var bilmiyorum.)

2. 2014'le ilgili ikinci kararım da artık Savaş ve Barış'ı okumak! Ta 2012'de gittim ve Nazım Hikmet'in çevirdiği iki ciltlik seti aldım ama yine bir türlü cesaret edemedim. Bence bu romanı okumaya başlamak evlenmek gibi; büyük taahhüt, büyük yatırım, 1800 sayfa beraberiz… Neyse ne, bu yıl iki ayımı ayırıp bütün romancıların en beğendiği romanlardan olan, övüle övüle bitirilemeyen bu kitabı bitireceğim. 

3. Octavio Paz'ın Yalnızlık Labirenti'ni, Atilla Eralp'in derlediği Devlet ve Ötesi'ni de bu sene mutlaka okunacaklar arasına ekliyorum. Bunlar Kitap Notları'na önceden okuduğum kitaplarla birleşip kapsamlı yazılar şeklinde dönecek.

4. Ankara romanları listemi tamamlayıp bu sene yazı dizisi haline getireceğim. 

5. Bu yıl 4 kitabı ödünç alıp okusam da önceki senelere bu oran çok düşüktü. Keşke Kuğulu Park'taki kütüphane ilk günkü zenginliğiyle hep açık kalabilseydi… Oradan güzel kitaplar ödünç almıştım. Her neyse, yeni yıl kararlarımdan biri de daha çok kütüphaneden faydalanmak olsun. 

6. Okuma etkinlikleri, hedefleri insanı okumaya motive edebiliyor, yeni ve ilginç kitapları keşfetmenize vesile olabiliyor. Eğlenceli kısaca. Yalnız ben bunlara katılırsam çok hızlı okuyamadığımdan sadece etkinlik kitaplarını okuyabiliyorum. Üstümde de bir baskı hissediyorum. Biraz görev gibi de gelmeye başladı galiba. Bu nedenlerle bu sene etkinliklerden vazgeçip daha az sayıda ama uzun zamandır aklımda olan kitapları okumak kararındayım. 

SİZİN 2014 KARARLARINIZ NELER?

8 yorum:

  1. Bu kadar net ve güzel kararlar almışsınız, bence mutlaka gerçekleştireceksiniz hepsini. Ne kadar net olursa insan o kadar düzenli oluyor çünkü. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum. :)

    Benim 2014'le ilgili karar(lar)ım yok ama 2013'teki düzenimi korumayı hedefliyorum. Onu becerebilirsem geriye pek zamanım kalmıyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu moral-motivasyon için teşekkür ederim. Yarısını bile yapsam güzel olur. Sene sonu raporunda çıkar ortaya :) Size de kolaylıklar!

      Sil
  2. umarım kararlarınızı uygulayabilirsiniz. geçen yıllarda ben de blogda bunu denemiştim ancak bu yıl başarılı olamadım. hevesim kaçtı, 2014 için pek karar almadım. kitaplar adına yalnızca kütüphanemde uzun zamandır bekleyenleri bitirmeyi, yenileri almamayı hedefliyorum. ayrıca ingilizceleri okumaya hız vermeyi... bir de kendimi sıkmadan, ödev gibi hissetmeden okumayı, okumaktan zevk alıp tadını çıkarmayı ön planda tutmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hedeflerimiz çok benzer. Ben de zevki ön planda tutarak okumak istioyrum, okumayı hedeflediğim kitaplar da bir yıldan fazladır sırasını bekleyenler. Heimize bol şans.

      Sil
  3. Benim de birçok kararım var 2014 için umarım hayallerimizin ötesinde bir yıl geçirir ve de listemizi gerçekleştirmeyi başarabiliriz bu yıl. :)

    YanıtlaSil
  4. Umarım listemizdeki her maddenin karşısına gururla "Bunu da yapabildim!" diye tik atacağımız, hayallerimizin çok ötesinde bir yıl olur 2014 ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Sizin kararlarınızı da merak ettim ama :)

      Sil
    2. Ah, benim çok var pek çok :) Okumak isterseniz blogumda var http://everythingbutlittlelittleblog.blogspot.com/2014/01/2014-wishlist.html Güzel dilekler herkese lazım.

      Sil

Söyleyecek sözü olanlara bayılırım! :)